Frokost

Frokost er et av de viktigste måltider i løpet av en dag. Allikevel er det mange av oss som stadig hopper over frokosten. Du bør tenke deg godt om før du lar være å få en skikkelig god start på dagen.

Gode grunner til å spise frokost

Når du våkner om morgenen, er det godt mulig du ikke har spist på inntil tolv timer. Dagens første måltid blir dermed avgjørende, fordi det gir kroppen din den energien og de næringsstoffene den trenger etter en natt med søvn.

 

Valg av frokost

Det anbefales at frokosten utgjør ca. 25 % av det daglige kaloribehovet ditt (for kvinner som spiser 2000 kalorier per dag, blir dette omtrent 500 kalorier). 

Som med andre måltider er en god frokost balansert, og inneholder matvarer fra flere matvaregrupper. Dette kan f.eks. bety et måltid med mye frukt, melkeprodukter, brød og/eller frokostblanding. 

En skål med frokostblanding og melk, et glass fruktjuice og en yoghurt er en utmerket måte å starte dagen på. 

Forslag: Du får en mer fruktig frokostblanding ved å tilsette én spiseskje rosiner, en neve med jordbær eller en banan skåret i skiver (hver av disse tre forslagene utgjør én av dine anbefalte fem frukt og grønnsaker om dagen). 

Det er også lurt å velge matvarer laget med fullkorn til frokost, så du får en skikkelig god start på dagen.

 

Gode grunner til å spise frokostblanding

  • Lite fett: Mange frokostblandinger inneholder lite fett. Se ernæringsinformasjonen på pakken for å finne ut hvor mye fett frokostblandingen din inneholder.
  • Fullkorn : Korn er en stor ingrediens i frokostblandinger og og alle Nestlés frokostbladinger inneholder fullkorn som hovedingrediens.. 
  • Mer melk: Melk er det perfekte tilbehør til frokostblandingen. Spiser du frokostblandingen med melk tilfører det en betydelig mengde kalsium til din daglige kost.

 

Gode grunner til å velge Nestlés frokostblandinger

Det er mange grunner til å spise frokostblandingene fra Nestlé, men først og fremst får du en smakfull opplevelse som gjør deg klar til å møte dagen.

Nestlés frokostblandinger har mange ulike smaksvarianter, så det er opp til deg å velge din favoritt! 

Nestlés frokostblandinger er i tillegg laget på fullkorn, og inneholder karbohydrater, fiber, viktige vitaminer og mineraler.