Ernæring

Nestlés tanker om helse og ernæring

Vi tar familiens kosthold på alvor. Vi forsøker hele tiden å forbedre frokostblandingene våre , slik at de blir så næringsrike som mulig, uten at det går ut over den gode smaken.
Frokostblandingene fra Nestlé bidrar positivt til et balansert kosthold. Alle frokostblandingene våre er laget på fullkorn. Mange har også lite fett. Målet vårt er å kunne tilby frokostblandinger av høy kvalitet som smaker fortreffelig.

Vi har lenge vært opptatt av ernæring, helse og velvære 

Ernæring er kjernen i arbeidet vårt som den ledende produsenten av frokostblandinger med fullkorn. Vi er opptatt av å forbedre den ernæringsmessige kvaliteten på frokostblandingene våre, uten å skuffe kundene når det kommer til smak. 
Siden 2003 har vi tilsatt over 3,4 mrd porsjoner fullkorn, og fjernet over 9141 tonn sukker og over 869 tonn salt i frokostblandingene våre, som er i salg verden over. Målet vårt er dette: Å gjøre det enklere å spise godt, ved å tilby frokostblandinger av høy kvalitet og uovertruffen smak.

Frokost- og fullkornsforkjemper 

Vi ønsker å rette søkelyset mot og spre ordet om hvor viktig frokost og fullkorn er som en del av et sunt kosthold. Det gjelder ikke kun for kundene våre, men også andre. Som bedrift samarbeider vi aktivt med andre organisasjoner, handelsorganisasjoner, fagorganisasjoner for ansatte i helsevesen, byråer og styresmakter om å settes fokus på hvor viktig det er å spise frokost, og rollen fullkorn spiller som en del av en sunn livsstil. 

Enkel matmerking 

Vi gir enkel, lettlest og relevant informasjon om næringsinnholdet og ingrediensene i produktene våre. Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for forbrukeren å velge riktig. 
Vi oppgir standard ernæringsinformasjon (som måles per 100 g) på siden av pakken. Denne informasjonen dekker de åtte viktige faktorene, energi, protein, karbohydrat, sukkerarter, fett, mettet fett, fiber og natrium, nå også oppgitt som saltekvivalent. 
Vi oppgir også informasjon per porsjon med melk, slik at forbrukeren lettere kan forstå ernæringssammensetningen ved servering med melk. 

Ekspertise innen ernæringsforskning og -utvikling 

Vi har en egen avdeling med eksperter på ernæring og forskning, som hele tiden øker kunnskapen og ekspertisen vår knyttet til frokostblandinger og de helsefordelene de kan gi. Programmene våre er utviklet slik at frokostblandingene våre er helt i tet i frokostblandingssegmentet når det kommer til teknologi, ernæring, helse og forskning.

 

Ernæringsinformasjon

Vi vet du ønsker lett tilgjengelig informasjon om maten du spiser. På alle Nestlés frokostblandinger har vi oppgitt informasjon om GDA, som står for ‘Guideline Daily Amount’ (‘anbefalt daglig inntak’ på norsk), slik at du enkelt kan avgjøre hvilken frokostblanding som passer deg best.

GDA-merkingen viser deg mengden av kalorier, sukkerarter, fett, mettet fett og salt hver porsjon inneholder. Du ser også prosentandelen av det anbefalte daglige inntaket av viktige næringsstoffer som hver porsjon gir. Anbefalt daglig inntak er ikke ment som målverdier for enkeltpersoner, men heller som et hjelpemiddel for å anslå hvor mye en porsjon utgjør av det daglige inntaket.

GDA for Shredded Wheat

I tillegg finner du også standard ernæringsinformasjon på siden av esken, målt per 100 g. Denne informasjonen dekker de åtte viktige faktorene, energi, protein, karbohydrat, sukkerarter, fett, mettet fett, fiber og natrium, ofte også oppgitt som saltekvivalent. 
Hvis du vil vite mer om den ernæringsmessige sammensetningen av frokostblandingene våre, kan du klikke her.

 

Sannheten om frokostblandingene våre

Selv om Nestlé er et globalt selskap så har vi tilpasset noen av våre produkter til lokale smaks preferanser. Dette betyr at samme varemerke kan være produsert etter resepter  som varierer noe, og dermed får en litt annen ernæringssammensetning i de enkelte land.

 

Mindre salt

De fleste frokostblandinger inneholder kun små mengder salt per porsjon, og bidrar til mindre enn 10 % av det daglige inntaket av salt. 
 
På tross av dette blir Nestlés frokostblandinger stadig forbedret. I løpet av de siste ti årene har vi arbeidet med et saltreduksjonsprogram, og har redusert saltinnholdet i mange av frokostblandingene våre, samtidig som vi bevart den velkjente kvalitet og gode smak.

Siden 2003 har vi fjernet over 869 tonn salt fra frokostblandingene våre på verdensbasis. Dette utgjør et kutt i saltinnholdet på 22 %.

Alle Nestlés frokostblandinger er tydelig merket med ernæringsinformasjon, inkludert mengden natrium.

 

Les om sukker i frokostblandingene våre

Sukkerarter spiller en viktig rolle i kostholdet, både som en kilde til energi (særlig for hjernen) og for å gi matvarer god smak og konsistens. Det er imidlertid viktig å begrense inntaket av sukkerarter. 

Visste du at en porsjon Havre Cheerios inneholder 1,5 teskjeer sukker? Det er mindre sukker enn du får i deg ved å drikke ett glass appelsinjuice. Det er viktig å huske på at når du ser kostholdet ditt under ett, bidrar frokostblandinger kun med en liten mengde sukker. For de fleste betyr det mellom 3 og 10 prosent. 

Vi jobber med å redusere sukkermengden uten at det skal gå ut over smak og kvalitet. Siden 2003 har det globalt blitt fjernet over 5543 tonn sukker fra Nestlés frokostblandinger. 

Vi har merket forsiden av hver eske med sukkerinnholdet i hver porsjon. På alle frokostblandinger fra Nestlé finner du anbefalt daglig inntak på forsiden av esken, inkludert mengden sukkerarter.

 

Les om fullkorn og fiber i frokostblandingene våre

Nestlés frokostblandinger er en enkel måte å få i seg de viktigste næringsstoffer fra fullkorn. Hver skål med Nestlés frokostblandinger inneholder minst 8g fullkorn.

Fullkorn har en unik sammensetning av næringsstoffer, inkludert fiber, vitaminer og mineraler som er viktig for alle medlemmene i familien.
Fullkorn består av alle de tre bestanddelene til kornet: skallet, kjernen og kimen. Alle tre inneholder viktige næringsstoffer. Selv om fiber er et vigtigt næringsstof i skallet, inneholder fullkorn mer enn bare fiber.

Siden 2003 har vi tilsatt over 2,7 mrd porsjoner med fullkorn i frokostblandingene våre globalt, for å gjøre det lettere å få i seg fullkorn